Code 95


Wat is Code 95?
Met de code 95 toont u aan dat u vakbekwaam bent. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs (met een einddatum) die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. Deze code is vijf jaar geldig. Gomes biedt bedrijven en chauffeurs de mogelijkheid om zijn of haar Code 95 certificaat te behalen. U kunt zicht doormiddel van het formulier inschrijven als u interesse heeft in onze dienst.


Europese Richtlijn
Code 95 is verplicht in de Richtlijn vakbekwaamheid. In deze Europese Richtlijn staat wat u moet doen om beroepschauffeur te worden n te blijven. De Richtlijn geldt voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken
De code 95 bestaat uit twee onderdelen:


  • Hoe word ik beroepschauffeur: Basiskwalificatie (code 95 halen)
  • Hoe blijf ik beroepschauffeur: Nascholing (code 95 houden)


Vrijstelling
Alle houders van een rijbewijs D, afgegeven vr 10 september 2008 en rijbewijs C, afgegeven vr 10 september 2009, zijn vrijgesteld van het behalen van de basiskwalificatie vakbekwaamheid. Zij hoeven vanaf die data nog gn geldige code vakbekwaamheid op het rijbewijs te hebben. Als zij beroepsmatig als chauffeur werken, dan moeten zij wel nascholing gaan volgen. Hiervoor geldt een aangepaste termijn.
Er is ook een aantal beroepen, zoals brandweerlieden en politiemensen, dat vrijgesteld is van de eis van een geldige code 95. U vindt de vrijstellingen op de website van ILT (voorheen IVW), voor vrachtwagenchauffeurs en voor buschauffeurs.


Wat bieden wij aan?
Hierbij treft u alle opleidingen aan met uitleg en prijzen per cursus. Wij kunnen u een uniek pakket aanbieden, dat op maat gemaakt kan worden. Er is bij Gomes Noord-Holland B.V. gekozen voor een juiste verdeling tussen praktijk en theorie omdat wij geloven in een opleiding waarin de praktijk centraal staat. Naast Code 95 bieden wij ook chauffeurs trainingen voor Vans aan. Wij gaan graag met u in gesprek om te bepalen hoe wij hier samen met uw bedrijf een passen voorstel kunnen maken.


De standaard cursussen zijn:

  • Cursus Het Nieuwe Rijden
  • Cursus Schadepreventie & Rijoptimalisatie
  • Cursus Digitale Tachograaf & Boardcomputers
  • Cursus Schadepreventie
  • Cursus Chauffeursdag
  • Coaching on the job
  • Mentorchauffeur coaching


E-learning mogelijk
Naast deze cursussen bieden wij diverse andere cursussen aan waaronder de cursus: Robbery Response.