Wat zijn de voordelen van een zuiver bedrijfsvoertuig?


Als eigenaar of beheerder van een wagenpark, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bedrijfsvoertuigen niet alleen goed onderhouden worden, maar ook schoon blijven. Een truckwash kan hierbij een waardevolle rol spelen. In deze blog bespreken we de voordelen van het regelmatig wassen van uw vrachtwagens bij een truckwash.


Verhoogde uitstraling

Een van de belangrijkste redenen om uw vrachtwagens regelmatig te laten wassen bij een truckwash, is om de uitstraling van uw wagenpark te verbeteren. Schone voertuigen zien er professioneler uit en kunnen bijdragen aan een positieve indruk op klanten en partners. Een vuile vrachtwagen kan daarentegen een negatieve indruk achterlaten, wat kan leiden tot verlies van klanten en omzet.


Langere levensduur van het voertuig

Het regelmatig wassen van uw vrachtwagens bij een truckwash kan ook bijdragen aan een langere levensduur van het voertuig. Vuil, zand en modder kunnen zich ophopen onder de vrachtwagen en corrosie en roest veroorzaken. Dit kan leiden tot slijtage van belangrijke onderdelen, waardoor u uiteindelijk meer geld kwijt bent aan reparaties en vervangingen.


Verhoogde veiligheid

Een ander voordeel van het regelmatig wassen van uw vrachtwagens bij een truckwash is een verhoogde veiligheid. Wanneer vuil en modder zich ophopen op de ruiten, kan dit het zicht van de chauffeur belemmeren, wat gevaarlijk kan zijn tijdens het rijden. Bovendien kunnen vervuilde lampen minder goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers, wat kan leiden tot ongevallen.


Minder milieuvervuiling

Het wassen van uw vrachtwagens bij een truckwash kan ook bijdragen aan minder milieuvervuiling. Vuil en modder op uw vrachtwagens bevatten vaak chemicaliŽn, olie en andere verontreinigende stoffen die in het milieu terecht kunnen komen. Het wassen van uw vrachtwagens bij een truckwash zorgt ervoor dat deze stoffen niet in het milieu terechtkomen en kan bijdragen aan een duurzamere bedrijfsvoering.


Kostenbesparing en levensduur

Het regelmatig wassen van uw vrachtwagens bij een truckwash kan ook kostenbesparingen opleveren op de lange termijn. Viezigheid die zich ophoopt op en tussen uw vrachtwagens kunnen het brandstofverbruik verhogen, waardoor u uiteindelijk meer geld kwijt bent aan brandstofkosten. Bovendien kunnen regelmatige wasbeurten de levensduur van uw vrachtwagens verlengen, waardoor u op de lange termijn kosten bespaart door minder vaak nieuwe vrachtwagens te hoeven kopen.


Kortom, het regelmatig wassen van uw vrachtwagens bij een truckwash kan bijdragen aan een professionele uitstraling en langere levensduur van het voertuig.